7 Caret Right 21 DECEMBER 2023

35e LEUVENSE

KERSTMARKT

HOOVER &

LADEUZE

PLEIN

FEESTEDITIE

Leuvense Kerstmarkt vzw

Oude Rondelaan 58

3000 Leuven

info@leuvensekerstmarkt.com

T. 016 23 71 41

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

NEE

JA

het goede doel


Zoals elk jaar loopt er ook dit jaar een actie ten voordele van het goede doel.


In samenwerking met de Stad Leuven en de KU Leuven werken drie goede doelen van de KU Leuven samen onder het motto ‘Bewegen doet leven’: Hippo & Friends, Healthy Heart Fund en Fonds Transplantoux.

Zij willen focussen op wetenschappelijk onderzoek naar en het stimuleren van mensen met type 1 diabetes, hart- en vaatziekten en mensen die een noodzakelijke transplantatie ondergingen om gezond te kunnen leven. Meer bewegen biedt mensen in alle gevallen meer zelfvertrouwen en heeft een positief effect op de fysieke en mentale gezondheid.

Uw steun aan deze goede doelen kan hopelijk duizenden mensen in beweging zetten op weg naar een gezond leven en het wetenschappelijk onderzoek een duwtje in de rug geven.

De stand van het goede doel waar de typische rode kaarsjes verkocht worden, staat ook deze keer op het H. Hooverplein.


Hippo & Friends type 1 diabetesfonds

Dit fonds zorgt voor meer bewustwording over type 1 diabetes, ondersteunt de levenskwaliteit van mensen met type 1 diabetes via de sportprojecten diaT1op (kids) en geeft extra ademruimte aan het wetenschappelijk onderzoek naar deze chronische auto-immuunziekte. Door vaak te bewegen, verbruikt het lichaam meer suiker en energie en gaat de bloedsuikerspiegel makkelijker dalen. Het zorgt er ook voor dat het lichaam gevoeliger wordt voor het hormoon insuline. Zo krijgt men stabielere bloedsuikerwaarden.  Naast het directe effect op de bloedsuikerspiegel zorgt regelmatig bewegen ook voor een gezond gewicht, sterkere spieren, minder stress, en een betere concentratie.  “Sport en beweging maakt het verschil voor mensen met type 1 diabetes.” Steun het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds om alle kinderen, jongeren en volwassenen met type 1 diabetes bij te staan in hun strijd, samen maken we het verschil.  Meer informatie vindt u op www.hippoandfriends.com.


Healthy Heart Fund

Zoveel mogelijk gezonde harten en bloedvaten: dat is het streefdoel van het Healthy Heart Fund, dat cardiovasculair onderzoek in de breedste zin van het woord ondersteunt. Binnen de alliantie UZ Leuven en KU Leuven zoekt een team van basiswetenschappers, ingenieurs en artsen antwoorden op vragen als: 


  • Hoe kunnen we mensen motiveren om zo gezond mogelijk te leven en voldoende te bewegen?
  • Hoe kunnen we een plotse dood bij jongeren tegengaan?
  • Hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk hart- en herseninfarcten vermijden? 
  • Hoe kunnen we mensen met aangeboren hartafwijkingen, met kleplijden, met hartfalen helpen via de nieuwste spitstechnologie? 


Onze ambitie: dankzij wetenschappelijk onderzoek in de labo’s, persoonlijke behandeling in het ziekenhuis en informatiecampagnes voor het brede publiek de levenskwaliteit van cardiopatiënten verbeteren en optimaliseren.  Meer informatie over de werking van ons fonds (met als fondsbeheer prof. Werner Budts) vind je via www.healthyheart.be, Facebook, Instagram en YouTube.    


Fonds Transplantoux 

Fonds Transplantoux richt zich op volwassenen, jong-volwassenen en kinderen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan of op de wachtlijst staan.  Voor hen is een transplantatie vaak de enige kans tot overleven.

De doelstellingen van Transplantoux zijn:


  • sensibiliseren rond orgaandonatie en –transplantatie
  • motiveren van getransplanteerden om te bewegen en gezond te leven, getransplanteerden zijn op hun beurt ambassadeurs voor een gezond leven en kunnen hun dankbaarheid  uiten door hun orgaan ‘in conditie te houden’
  • Stimuleren en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek over orgaantransplantatie en beweging verbinden met lotgenoten, familie en vrienden, donorfamilies en levende donoren, gezondheidswerkers


Daarom organiseren we het hele jaar door activiteiten, op ieders niveau trouw aan onze waarden van laagdrempeligheid, en inclusiviteit. Al 15 jaren kunnen we met Transplantoux onze ambities waarmaken dankzij de steun van vele schenkers en sympathisanten. Meer informatie over de werking en historiek vind je op www.transplantoux.be

Facebook
Leuven, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2023
Java, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2023
Lotto, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2023
Passe-Partout, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2023
Leuven Actueel, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2023
Boels, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2023
Van Mossel, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2023
Illustraties Jean-Pol
Stella Artois, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2023

ILLUSTRATIES © JEAN-POL

LEUVENSE KERSTMARKT 2023