2019

De Leuvense Kerstmarkt 2019

Foto © VRT Rudi Vranckx

Foto © Steph Goossens

HET GOEDE DOEL


LUMOS is de organisatie voor medische ontwikkelingssamenwerking ondersteund door de Universitaire Ziekenhuizen van Leuven in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven en UCLL. LUMOS mobiliseert medische, paramedische, technische en organisatorische expertise ten behoeve van de gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika (Benin, Kameroen, DR Congo en Rwanda).


Ondersteuning van het gezondheidspersoneel in deze landen en verbetering van de kwaliteit van zorgverlening door capaciteitsopbouw wordt beschouwd als een intrinsiek onderdeel van de missie van de UZ Leuven. Via LUMOS wordt dit doel nagestreefd.


Elk jaar gaan vrijwilligers naar Rwanda, Kameroen, DRC en Benin om hun kennis en ervaring met lokale collega's te delen.
De opleidingen en doelgerichte ondersteuning van het lokale gezondheidspersoneel hebben als doel de structuur van het partnerziekenhuis integraal te verstevigen, om zo een duurzame impact te hebben op de gezondheid van de brede bevolking.
Naast Noord-Zuid zendingen (de hoofdactiviteit), worden uitwisselingen tussen partnerziekenhuizen (Zuid-Zuid), Zuid-Noord stages en regionale educatieve activiteiten steeds meer uitgerold. Door samenwerking met andere organisaties verhoogt LUMOS ook haar efficiëntie en impact.


LUMOS levert een deel van de noodzakelijke steun maar heeft ook uw hulp nodig. Daarom verkopen we samen met onze  peters Steph Goossens en Rudi Vranckx en andere bv’s kaarsjes en eerlijke producten uit onze partnerlanden aan de stand van het goede doel.


Steun LUMOS! Een bezoek aan de LUMOS stand biedt garantie op kerstcadeautjes voor de hele familie. Meer info over de bv’s die ons ondersteunen en de producten die we verkopen vindt u later op Facebook. 


Wilt u LUMOS steunen?
LUMOS Fonds KU Leuven – IBAN: BE45 7340 1941 7789 – BIC: KREDBEBB
Gestr.med.: 400/0011/34636 – Fiscaal attest vanaf €40


Meer weten?

LUMOS – UZ Leuven, Herestraat 49, 3000 Leuven, België
T: +32 (0)16 34 18 55
EM: lumos@uzleuven.be

W: www.uzleuven.be/lumos

FB: www.facebook.com/lumos.uzleuven 

Facebook
Rode Kruis Leuvense Kerstmarkt 2018
Java, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2019
Thema, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2019
Lotto, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2019
Remy Communication, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2019
Radio 2, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2019
Taes, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2019
Jaguar-Landrover, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2019
Stella Artois, sponsor De Leuvense Kerstmarkt 2019

Leuvense Kerstmarkt vzw

Oude Rondelaan 58

3000 Leuven

info@leuvensekerstmarkt.com

T. 016 23 71 41

Illustraties Jean-Pol

ILLUSTRATIES © JEAN-POL

LEUVENSE KERSTMARKT 2019

OK

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.