LEUVENSE KERSTMARKT

30ste Leuvense Kerstmarkt

Van 7 december t.e.m 20 december 2017

Hoover- & Ladeuzeplein

Sinds 1988 - 170 authentieke standen

Gratis toegang - bezoek de kerstman in zijn sparrenbos

Verkozen als " gezelligste kerstmarkt van Europa"

Liefste Gene Thomas & Luc Haekens

Dit jaar hebben we opnieuw een hartvermarmend project van UZ Leuven gekozen

I

 

Nieuwe openingsuren en extra dagen

Exclusief kerstdorp uit de Provence

Grand Café Rudolf panoramisch pop-up café

 

 

é

  • Kom genieten van de Leuvense Kerstmarkt in het Grand Café Rudolf.

  • We verwelkomen je in onze prachtig aangeklede en verwarmde Grand Café Rudolf aan de voet van de Universiteitsbibliotheek. Met een glaasje bubbels, een lekkere Leffe of een kop koffie in de hand heb je er een schitterend zicht over de feeërieke Kerstmarkt.

  •  

    De unieke eerste verdieping met panoramisch zicht over de kerstmarkt is ook open voor iedere bezoeker. We zijn allemaal een beetje VIP op de kerstmarkt... Laat het smaken !

  • Meer info of vragen ?: info@leuvensekerstmarkt.com

     

    a

Niet voor niets de gezelligste van België!

p

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Leuvense Kerstmarkt is door Stedentripper verkozen tot gezelligste Kerstmarkt van Europa!

Het is dan ook niet zomaar een Kerstmarkt. Zo zijn er onze talrijke authentieke standjes met de heerlijkste lekkernijen, de zaligste drankjes en originele cadeaus.

Je kan er ambachtslui aan het werk zien, er is het sparrenbos voorde allerkleinsten, de kusbrug met maretak voor de verliefde koppeltjes.  De optredens van onze Kerststerren en ons sfeervol café “Bij Rudolf” zijn meer dan de moeite waard … Of je nu houdt van kerstshoppen of niet, er valt altijd wel iets te beleven. Of te eten, of te drinken !

k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen verkeersstress maar gratis pendelbus !

Er is heel wat parkeermogelijkheid op wandelafstand. Het parkeergeleidingssysteem brengt je er naartoe.

Het kan echter druk zijn. Daarom voorzien we vanaf enkele betaalbare randparkings een gratis pendelbus.

info pendelbus

 

Kerst-Haute-Dog by Würst

j

Jeroen Meus, de bekendste televisie kok van het moment, bouwt dit jaar een stand uit op de Kerstmarkt. Speciaal voor deze gelegenheid brengt hij een unieke 'Kerst Haute Dog' uit.

Jeroen Meus is een geboren en getogen Leuvenaar. Daarom wil hij graag aanwezig zijn op de Leuvense Kerstmarkt. Op dit ogenblik biedt hij in zijn zaak Würst, in het centrum van de stad, al een tiental verschillende Haute Dogs aan. Maar speciaal voor de Leuvense Kerstmarkt creëert hij nu ook een originele 'Kerst Haute Dog'.

Jeroen Meus en zijn team zijn terug te vinden aan de stand naast Kerstbrasserie “Bij Rudolf” op het Ladeuzeplein. De 'Kerst Haute Dogs' worden zowel aan de stand als in de brasserie aangeboden. Smakelijk!

 

10 Tips van de kerstman

1/ Noteer donderdag 8 december. Om 12u wordt de kerstmarkt geopend.

02/ Het nieuwe Provençaals kerstdorp zorgt voor de Zuiderse sfeer, met santons, Provençaals linnen, potterie, enz ...

03/ Je vindt hier dingen die je nergens anders vindt. Originele aankleding voor de kersttafel, buitendecoratie, vintage meubels, handgemaakte sieraden, lekker warme sokken…

04/ Heel Europa is op bezoek. Er is koek op stok uit Hongarije, échte Irish Coffee, Pools servies, handwerk uit Bosnië-Herzegovina, Bretoense specialiteiten…

05/ Er zijn heel wat hobbyisten en verenigingen onder de exposanten. Zij leven het hele jaar naar de tiendaagse toe. In het ambachtendorpje zijn er diverse workshop's of demo's. Maak zelf maar is uw kerstgeschenkje ...

06/ Geniet van de heerlijke koffie's, de lekkerste kerstbieren , enz ... in de verwarmde en gezellige kerstbrasserie "Bij Rudolf"

07/ Zondag 11 en 18/12 zijn het koopzondagen in het ganse centrum.

08/ Het is overal Kerstmis in Leuven. Het stadhuis is in feeststemming, er is een nostalgische kermis op de Grote Markt, Stella Artois heeft een Wintertour…

09/ Kom zeker langs in mijn sparrenbos. De kleintjes mogen gratis op de stoomcarrousel. Er zijn dagelijks vertellingen, sumtéts in et Leives.

10/ Zorgenloos parkeren tijdens de weekends en geniet van de gratis pendelbus