LEUVENSE KERSTMARKT

30ste Leuvense Kerstmarkt

Van 7 december t.e.m 20 december 2017

Hoover- & Ladeuzeplein

Sinds 1988 - 170 authentieke standen

Gratis toegang - bezoek de kerstman in zijn sparrenbos

Verkozen als " gezelligste kerstmarkt van Europa"

Liefste Gene Thomas & Luc Haekens

Dit jaar hebben we opnieuw een hartvermarmend project van UZ Leuven gekozen

I

 

Nieuwe openingsuren en extra dagen

Exclusief kerstdorp uit de Provence

Grand Café Rudolf panoramisch pop-up café

 

 

é

  • Kom genieten van de Leuvense Kerstmarkt in het Grand Café Rudolf.

  • We verwelkomen je in onze prachtig aangeklede en verwarmde Grand Café Rudolf aan de voet van de Universiteitsbibliotheek. Met een glaasje bubbels, een lekkere Leffe of een kop koffie in de hand heb je er een schitterend zicht over de feeërieke Kerstmarkt.

  •  

    De unieke eerste verdieping met panoramisch zicht over de kerstmarkt is ook open voor iedere bezoeker. We zijn allemaal een beetje VIP op de kerstmarkt... Laat het smaken !

  • Meer info of vragen ?: info@leuvensekerstmarkt.com

     

    a

PERSBERICHT

Vrijdag 3 februari overhandigde vzw Leuvense Kerstmarkt een cheque aan het kinderziekenhuis UZ Leuven. Dit jaar staat er opnieuw een mooi bedrag op: 38.623,90 euro.

Professor Van Geet, diensthoofd Kindergeneeskunde, nam de cheque in ontvangst.

Elk jaar zamelt vzw Leuvense Kerstmarkt geld in voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de bouw van een speeltuin op het dakterras van het kinderziekenhuis.  

De verkoop tijdens de kerstmarkt van onder andere zelfgemaakte kunstwerkjes van de kinderen, kaarsjes, zeepjes en parfum waren een succes. Ook de opbrengst van de signeersessie van Jeroen Meus en de verkoop van de Cd-single van Gene Thomas gaat integraal naar de speeltuin. Dankzij deze acties en de inzet van 350 vrijwilligers kon er een mooi bedrag worden ingezameld.

 “Elk jaar schenkt de stad kaarsjes om te verkopen. Dit jaar werden er meer dan 28.500 van verkocht. Dat is een record.” zegt een tevreden schepen Dirk Vansina. “Tijdens de kaarsenverkoop heb ik zelf mogen ondervinden dat de bezoekers zeer vrijgevig zijn. Bedankt aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.”

 Dirk Pinte van vzw Leuvense Kerstmarkt denkt al aan de volgende editie: “We kijken uit naar onze 30ste verjaardag. Dan gaan we proberen al onze peters en meters van de afgelopen 30 jaar terug te laten afzakken naar de stand van het goede doel.”

 

q

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k